Volledig scherm
© AD/Arie Kievit

Albert Heijn en Jumbo gaan maaltijdboxen bezorgen

Albert Heijn begint binnenkort een nieuw initiatief in de strijd om de online supermarktklant. De super komt met een wekelijkse boodschappenbox met daarin ingrediënten voor drie maaltijden. Die box is online te bestellen en wordt gratis bezorgd samen met eventueel andere boodschappen. Ook Jumbo volgt het voorbeeld.

Albert Heijn lijkt daarmee de strijd aan te binden met concurrenten die ook gratis boodschappen bezorgen zoals de onlinesupermarkt Picnic en HelloFresh, de dienst die maaltijdboxen thuis bezorgt. Picnic kondigde vorige week aan in de loop van september van start te gaan in Amersfoort.

AH zegt vooral het gemak van de klant te willen dienen met de nieuwe bezorgservice. De maaltijdbox is samengesteld door het eigen kookmagazine Allerhande met steeds wisselende recepten. ,,Wij willen een extra hulpmiddel bieden voor de dagelijkse vraag 'Wat eten we vandaag','' aldus een woordvoerster.

Receptendatabase
Volgens de supermarkt raadplegen iedere dag gemiddeld zo'n 100.000 bezoekers een recept in de online receptendatabase. In 1994 werd de allereerste online boodschappenbestelling geplaatst bij Albert Heijn. De supermarkt bezorgt de boodschappen inmiddels in nagenoeg heel Nederland bij klanten thuis.

Hoewel de markt voor boodschappakketten die aan huis worden bezorgd, alsmaar groeit, loopt niet iedereen er warm voor. Dat blijkt uit een poll op deze website onder duizenden respondenten. 58 procent blijft zijn boodschappen bij de supermarkt halen. Ook is lang niet iedereen tevreden met de prijs die HelloFresh hanteert voor drie maaltijden voor 2 personen: 39 euro. Driekwart van de stemmers vindt de prijs voor de gemaksbox 'belachelijk'.

Ook Jumbo
Nadat Albert Heijn vanmorgen aankondigde maaltijdboxen te gaan bezorgen, meldt ook Jumbo plannen in die richting. ,,Wij zijn volop bezig met de ontwikkeling van maaltijdboxen,'' zegt een woordvoerder.
,,Uitgangspunt daarbij is dat deze bereikbaar én betaalbaar zijn voor het grote publiek.''

Het familiebedrijf uit Veghel kan nog niet zeggen of het de maaltijdboxen gaat thuisbezorgen. Jumbo heeft nog geen boodschappenbezorgdienst. Wel kunnen klanten hun boodschappen er online bestellen en afhalen bij een pick up point. Op 25 augustus gaat in Zwaagdijk het honderdste afhaalpunt van Jumbo open.

Poll

Ik ga mijn boodschappen bij online-supermarkt Picnic bestellen

  • Nee, ik blijf bij de bekende online-super (9%)
  • Ja,ik geef ze een kans (33%)
  • Ik bestel nooit boodschappen online (58%)
12364 stemmen