Volledig scherm
De omstreden 'pittige kipfilethaasjes Tandoori met cashewnoten en koriander'. © Facebook

Albert Heijn reageert passend op hilarische klacht van klant

Gijs Rebel had zich enorm verheugd op de kant-en-klare maaltijd van Albert Heijn. Alleen draaide de ovenschotel uit op een ontgoocheling. De man uit Den Haag kroop in zijn digitale pen om een ludieke klacht te formuleren op de Facebookpagina van de supermarktketen. De passende reactie van Albert Heijn liet niet lang op zich wachten.

Afgelopen dinsdag schreef Gijs dit op de Facebookpagina van de supermarktketen:

'Beste Albert, 

Als zeer trouwe Albert Heijn bezoeker ben ik zeer tevreden over het assortiment en vriendelijkheid van het personeel als zij mij vragen of ik alles heb kunnen vinden. 

Ook vandaag weer langs de Albert Heijn om iets te zoeken dat mijn hongerige gevoel zal minderen. Plots kwamen daar de "Pittige Kipfilethaasjes Tandoori" letterlijk op mijn pad. De verpakking gaf aan dat ze met cashewnoten en koriander zijn.

Dit leek mij een heerlijke keus aangezien ik zo intens kan genieten van cashewnoten, koriander en kip. Deze delicatessen hebben jullie samengevoegd in 1 hap. Als een kind in een snoepwinkel fladderde ik naar de caissière om jullie haasjes mijn bezit te maken. 

Onderweg versnelde mijn pas omdat ik aan het hunkeren was naar mijn zojuist aangeschafte avondmaal. Thuis aangekomen zette ik, nog voordat ik mijn jas uit had, de oven aan. Haal de kip uit de verpakking en moest, het in mijn mond gelopen water, even slikken. 

Er zat tot mijn grote verbazing maar 1 cashewnoot op. In tweeën gebroken verdeeld over de bak. Ik hoef helemaal geen extra cashewnoten toegestuurd te krijgen als ludieke actie van jullie. Ik heb slechts 1 wens; Verander de tekst onder de kip naar; "Met een cashewnoot en koriander"

Tot morgen! - in Den Haag'

Het social media-team van Albert Heijn reageerde bijzonder gevat:

'Hi Gijs!

We zijn niet bepaald de Nutty Professor geweest zie ik. Sorry dat jij nootgedwongen de cashewnoten over het hoofd moest zien in je maaltijd. Ik kan me voorstellen dat deze karigheid een enorme deceptie is op een voorgenomen avondje intens genieten. Je hebt harde noten moeten kraken gisteravond, en dat is een lastige klus met slechts twee halve noten. Toch vinden we niet dat je te veel noten op je zang hebt, je hebt zelfs helemaal gelijk dat we met een handjevol noten te kort zijn geschoten.

Ik ben er persoonlijk voor je achteraan gegaan en, guess what: ik heb de missende noten gevonden! Ik heb ze onmiddellijk naar je op pad gestuurd om hun taak af te maken, samen met wat andere ontsnapte deugnieten. Ze vormen samen een smakelijk stel, en ik hoop dat ze je alsnog kunnen helpen aan een welverdiend avondje genieten! Laat je ons weten of je deze keer wel hebt genoten?

Shannon'

Klager Gijs  was erg tevreden met de reactie van Albert Heijn waarna hij besloot om even spitsvondig te antwoorden:

'Beste Albert,

Ik ben blij dat jullie inzien dat er nog een lelijke noot met mij te kraken was. Ondanks het matige aantal nootjes heb ik de kip met volle overgave verorberd. Van de malse stukjes kip kipfilethaas heb ik zeer genoten.

De serieuze, opmerkelijke, spraakmakende berichten waren voor mij tevens heerlijk om te lezen. Ik wacht met smart op de lekkernijen die onderweg zijn. Een mix aan noten zou heerlijk zijn. Tevens een doNUT ben ik niet vies van. Ik ben ervan overtuigd dat ik deze met veel liefde ga nuttigen.

Het was nooit mijn doel om Albert Heijn te verbeteren, af te KRAKEN of te beledigen. Het bericht was puur geplaatst voor vermaak.

Na al deze online heisa hoop ik dat wij nog steeds bondge-noten kunnen zijn.

Net bij vestiging Nootdorp de Kipfilethaasjes met Vietnamese Curry gehaald. Ben zeer benieuwd wat ik vandaag ga aantreffen.'

De ludieke klacht van Gijs kreeg intussen al meer dan 6.000 likes op Facebook.