Hamstergedrag vanwege paniek over het coronavirus leidde ook bij Albert Heijn tot lege schappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hamstergedrag vanwege paniek over het coronavirus leidde ook bij Albert Heijn tot lege schappen. © ANP

Albert Heijn zet z'n hamsters buitenspel: ‘Nu even niet gepast’

Albert Heijn stopt voorlopig met de hamsterweken. De supermarktketen vindt het niet gepast om in deze crisistijd klanten te stimuleren extra boodschappen in te slaan en zet z'n beroemde knaagdieren buitenspel. ,,We hebben oog voor wat er gebeurt.’’

Nederlanders zijn sinds donderdag aan het hamsteren. Supermarkten benadrukken keer op keer dat er voldoende levensmiddelen zijn, maar het is en blijft razend druk in de winkels. Schoonmaakmiddelen, paracetamol, pasta, rijst, maar ook afbakbroodjes vliegen de winkels uit. Supermarkten worden twee keer zo vaak bevoorraad als normaal, maar dan nog is het lastig om lege schappen te voorkomen. ,,Wij houden rekening met de huidige situatie en willen voorkomen dat we hamstergedrag stimuleren. We gaan uiteraard door met aanbiedingen en acties, maar dan in aangepaste vorm’’, laat woordvoerster Anoesjka Aspeslagh weten. 

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.