Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Als stank voor dank moeten veel werknemers straks permanent thuiswerken

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

12 reacties

 • J. Diepeveen

  9 maanden geleden
  Mevrouw van Berg klinkt als een professionele zeurkous en doet het voorkomen alsof de werkgever pure evil is nu het thuiswerken grotendeels (en tot tevredenheid van velen) is ingeburgerd. Beide partijen profiteren er van en in de praktijk zal hybride werken (deels op kantoor, deels thuis) de norm gaan worden (en dat was het de laatste 1.5 jaar al). En waarom zou een bedrijf een veel te groot kantoor aanhouden als de meeste werknemers slecht een paar dagen in de week naar kantoor komen ?
 • Teun Bruna

  10 maanden geleden
  Als je kinderen van 1 tot 4 hebt, lijkt thuiswerken me een ramp, zijn de kinderen eenmaal naar school dan zal het wel gaan. Ik vind wel een voorwaarde dat bij verplicht thuiswerken, de werkgever zorgt voor de benodigde apparatuur en kantoormeubilair.
 • E Olst

  10 maanden geleden
  Het lijkt me heerlijk om thuis te blijven werken en niet meer dagelijks op.kantoor te hoeven zitten. Thuiswerken bevalt me uitermate goed. Een paar uur per week naar kantoor (of elders) om collega's te zien is wel fijn.
 • Lenting

  10 maanden geleden
  Thuuswerken deed ik al..2 dagen per week. Als alles weer normaal is mogen we dat 3 van de 5 dagen per week. Ikzelf zou elke dag wel thuis willen werken. Ik doe meer, heb geen reistijd en zou mijn auto zelfs weg kunnen doen.. bovendien als je je een dag minder lekker voelt werk je nog steeds terwijl je op kantoor je misschien zou ziekmelden..
 • van der Poel

  10 maanden geleden
  sinds 2017 mogen wij al thuiswerken, sinds dien werkte ik de max aantal uren al thuis, na corona heeft mijn werkgever mij een bureau twee beeldschermen muis toetsenbord gegeven ik heb nu een aparte kamer waar ik werk. na mijn dienst gaat die kamer dicht en ben ik in mijn privé omgeving. verder scheelt het ook reistijd