Hoera! De Efteling is uitgeroepen tot 'Het Leukste uitje van Nederland 2015'. Bedankt voor het stemmen!

Posted by Efteling on maandag 30 maart 2015

ANWB: Efteling weer leukste uitje van Nederland

De Efteling is volgens ANWB-leden ook dit jaar het 'Leukste uitje van Nederland'. Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, reikte de prijs gistermiddag op ANWB-hoofdkantoor uit aan Roodkapje die hiervoor speciaal uit het sprookjesbos kwam. Ook in 2011 en 2014 kwam het familiepark in Kaatsheuvel als winnaar uit de bus.

GaiaZoo en de Apenheul waren tot het laatst in de race voor de landelijke titel. Maar de Efteling scoort op bijna alle aspecten de hoogste cijfers en haalt overall de meeste stemmen en is daarmee de winnaar van 2015.

Een greep uit de reacties: 'Een dagje Efteling is geweldig voor jong en oud! De sfeer die in het park heerst is gewoon magisch en betovert je iedere keer!' 'De Efteling is niet alleen een pretpark, het is ondertussen veel meer dan dat geworden. Het is een sfeer, een warme herinnering, een onderdeel van mijn jeugd en nog zoveel meer! Bovendien blijft het vernieuwen, maar blijft ook het oude onderhouden. Zo blijven geliefde attracties aanwezig, maar is er telkens iets nieuws te beleven. Kan niet wachten om weer eens langs te gaan'.

Voor de verkiezing selecteerde de ANWB 27 uitjes op basis van bezoekersaantal (+400.000) en landelijke bekendheid. 

Winnaars per provincie

Drenthe Sprookjeshof
Flevoland Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Friesland Natuurmuseum Fryslan
Gelderland MuZIEum
Groningen DoeZoo Insektenwereld
Limburg Kasteelpark Born
Noord-Brabant Klok en Peelmuseum
Noord-Holland Zuiderzeemuseum
Overijssel Dierenpark Taman Indonesia
Zeeland Berkenhof s Tropical Zoo
Zuid-Holland Miniworld
Utrecht Nationaal Militair Museum