ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

AOW-uitgaven omhoog door vergrijzing

De uitgaven aan AOW-uitkeringen zijn sinds 2008 met bijna een kwart gestegen tot 32,7 miljard euro in 2013, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend. De stijging van AOW-uitgaven gaat bijna gelijk op met de groei van het aantal uitkeringsgerechtigden en is dan ook het gevolg van de vergrijzing. In 2011 gingen de eerste babyboomers met pensioen. Aan het einde van 2013 ontvingen ruim 3,2 miljoen mensen een AOW-uitkering. Een op de tien woont in het buitenland.

 1. Animal Rights: ‘Grana Padano-kaas bron van ernstig dierenleed, moet uit supermarktschap’
  49

  Animal Rights: ‘Grana Pada­no-kaas bron van ernstig dierenleed, moet uit supermarkt­schap’

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft supermarkten Jumbo, Albert Heijn en ook het Belgische supermarktconcern Delhaize gevraagd om Italiaanse Grana Padano-kaas uit de schappen te halen. Animal Rights stuurde undercoverbeelden van de Italiaanse actiegroep Essere Animali mee en heeft de supermarktketens gevraagd te kijken hoe de kalveren worden behandeld op een van de plekken waar de kaas vandaan komt.
 2. Omstreden Nederlandse zakenman (45) sterft aan corona, gedupeerden trekken aan bel
  PREMIUM

  Omstreden Nederland­se zakenman (45) sterft aan corona, gedupeer­den trekken aan bel

  Een van oplichting beschuldigde zakenman uit Eindhoven is op 45-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat bevestigt zijn collega Petrus Leistra en blijkt ook uit een overlijdensbericht dat deze site heeft gezien. Door het plotselinge overlijden van de 45-jarige Boris Vinken is er de afgelopen weken een hoop gedoe ontstaan rond een van zijn firma’s in België. Honderden klanten trekken aan de bel omdat zij zich door het Antwerpse bedrijf Whoppa Pool opgelicht voelen.