Volledig scherm
Apple gaat de accu kosteloos vervangen © ANP

Apple vervangt accu haperende iPhone 6s

Apple erkent dat er een probleem is met een deel van de iPhones van het type 6s. Een aantal van die telefoons heeft een niet goed functionerende accu. De techgigant gaat de accu's kosteloos vervangen.

Het gaat volgens Apple om een klein aantal exemplaren dat is geproduceerd in september en oktober vorig jaar. Die exemplaren zijn herkenbaar aan het serienummer. Op een speciaal door Apple in het leven geroepen website kun je controleren of je iPhone in aanmerking komt voor een nieuwe accu.

De haperende accu levert vooral vervelende uitvalklachten op, terwijl de accu nog niet leeg is. Apple benadrukt dat het geen gevaar oplevert voor de veiligheid van telefoons en er is dus geen explosiegevaar. Daarmee hadden Samsung Galaxy Note 7-gebruikers eerder wel te maken.

Tweede keer
Het is volgens techsite Tweakers de tweede keer binnen een week dat Apple met een reparatieprogramma komt voor een hardwareprobleem bij iPhones. Vrijdag kwam de fabrikant met een 167 euro kostend reparatieprogramma voor problemen met de touchscreen-controller in sommige exemplaren van de iPhone 6 Plus.