Volledig scherm
© REUTERS

Apple Watch niet in trek bij Nederlanders, wel bij Belgen

Nederlanders lopen niet bepaald warm voor de allernieuwste gadget van Apple. Slechts 15 procent zegt naar de winkel te gaan om een Apple Watch aan te schaffen. De Belgen zijn een stuk enthousiaster. 66 procent van onze zuiderburen zegt binnenkort met de gadget om zijn pols te lopen. Zo blijkt uit een rondvraag op deze website en zijn zustersite HLN.be.

Ongeveer een kwart, 24 procent om precies te zijn, vindt de gadget er zeker leuk uitzien, maar is niet bereid hier 300 euro voor neer te tellen. Tien procent zegt zijn geld liever te stoppen in de nieuwe iPhone 6. Iets meer dan de meerderheid (51 procent) noemt het hebbedingetje 'onzin', 'zo boeiend is 'ie' nou ook weer niet. Ruim 6.000 mensen vulden de poll in op AD.nl.

De Apple Watch is een stuk populairder bij onze zuiderburen. Daar zegt slechts 29 procent geen interesse te hebben. Een klein percentage van 5 procent heeft nog enige twijfel. Dat het speeltje bij de Belgen veel meer leeft, is ook op te maken uit het aantal stemmers op HLN.be: 72.561.