Volledig scherm
De Samsung Galaxy Tab 10.1 © anp

'Apple wil verkoop hele Galaxy-serie Samsung in Nederland verbieden'

UpdateHet Amerikaanse computerconcern Apple eist dat concurrent Samsung de import, export, distributie en verkoop van alle smartphones en tablets in de Galaxy-serie in Nederland staakt. Dat meldt Webwereld op basis van documenten van de rechtbank in Den Haag, die de technologiewebsite zegt te hebben ingezien.

Eerder werd al bekend dat Apple de verkoop van de nieuwe tablet Galaxy Tab 10.1 van Samsung tijdelijk heeft laten verbieden in de Europese Unie, met uitzondering van Nederland. De Zuid-Koreaanse concurrent schendt met zijn Galaxy apparaten het patent-, model- en auteursrecht, vindt Apple. Maar de aanklachten bij de Haagse rechtbank gaan volgens Webwereld dus nog veel verder. Het gaat nu om minstens drie typen smartphones en drie soorten tablet-computers.

Volgens Webwereld zou het gaan om de Galaxy Ace, S, SII, de Tab (7 inch), Tab 10.1 en 10.1v. In een voetnoot zou Apple bovendien een verbod eisen op 'nog meer inbreukmakende telefoons en tablets', waaronder de Gio en de Nexus.

Schappen
Nederlandse winkeliers zouden zelfs hun schappen leeg moeten maken en de voorraad moeten retourneren. Samsung moet een brief aan de winkeliers versturen met het verzoek om alle smartphones binnen 14 dagen aan Samsung te retourneren.

De bedrijven zijn in een patentenoorlog verwikkeld, die sinds dit voorjaar loopt. Volgens Apple kopieert Samsung de 'look and feel' van de iPad met de Galaxy Tab en schendt Samsung 10 patenten, zoals op het gebied van de technologie die gebruikt wordt in het aanraakscherm.

  1. Blokkerkoning Dirk B. (59) uit Waddinxveen wordt verdacht van oplichting: ‘Ik ben erin geluisd’
    PREMIUM

    Blokkerko­ning Dirk B. (59) uit Waddinx­veen wordt verdacht van oplichting: ‘Ik ben erin geluisd’

    Dirk B. (59), de kersverse eigenaar van Blokker België, is onderwerp van politieonderzoek en moet binnenkort als verdachte in een strafzaak voor de rechter verschijnen. Dat bevestigt B. zelf, telefonisch vanuit zijn verblijfplaats in België. ,,De politie denkt een megafraude op het spoor te zijn, maar van de beschuldigingen aan mijn adres klopt niets”, zegt de geboren en getogen Waddinxvener.