Volledig scherm
© Charlotte Odijk

Avocadorestaurant gaat internationaal

Het avocadorestaurant The Avocado Show in Amsterdam zoekt het over de grenzen. De komende vijf jaar wil het honderd vestigingen over de hele wereld openen.

Elk gerecht op de menukaart heeft hetzelfde ingrediënt: avocado. En die formule slaat aan. Al voor de officiële opening een half jaar geleden had het restaurant al meer dan duizend reserveringen binnen. Bij de opening in de Amsterdamse Pijp stonden lange rijen voor de deur. Volgens eigenaar Ron Simpson (33) is dat nog steeds het geval.

Niet alleen de gasten, maar ook ondernemers zien het concept zitten. De uitspanning had al voor de opening tachtig franchiseaanvragen binnen. 

Tekenen 

Welke (internationale) steden straks nog meer een Avocado Show krijgen, is nog niet bekend. Simpson: ,,We zijn in gesprek met meer dan tien landen. Eind dit jaar tekenen we voor de eerste vestiging. Begin 2018 moet er een aantal open zijn."

In Amsterdam wordt al hard gezocht naar een nieuwe locatie voor een tweede vestiging.

Om al die ambities te verwezenlijken, heeft de uitspanning een investering van zeven miljoen euro ontvangen van Shawn Harris. Zij is de vrouw achter Nature's Pride, een van de grootste avocadoleveranciers ter wereld, en investeert in start-ups en scale-ups. 

Dat de hype rond de groene vrucht weer kan overwaaien, is volgens Simpson onwaarschijnlijk. ,,Zijn ze in Mexico al klaar met de avocado?"