Online bankieren
Volledig scherm
Online bankieren © ANP XTRA

Banken weer online na DDoS-aanvallen

UpdateDe Rabobank en ABN Amro zijn dit weekeinde opnieuw slachtoffer geworden van DDoS-aanvallen op hun systemen. De storing bij ABN Amro was zondagavond rond 22.00 uur voorbij. Bij Rabobank duurde het iets langer,maar klanten kunnen daar inmiddels ook weer online bankieren. 

Door de aanval lagen het internetbankieren, de websites en iDeal er bij beide banken uit. ABN Amro drukte klanten op het hart dat het niet ging om een hack. ,,De veiligheid van Internet Bankieren, Mobiel Bankieren en iDeal is op geen enkel moment in het geding'', aldus een woordvoerder in een tweet.

Beide banken werden afgelopen week ook al meermalen getroffen door de cyberaanvallen. Eind januari werden ABN Amro, ING, Rabobank en de Belastingdienst het slachtoffer van grootschalige DDoS-aanvallen. Toen werd een 18-jarige verdachte uit Oosterhout aangehouden. Bij een DDoS-aanval worden grote hoeveelheden data naar de bankservers gestuurd zodat deze overbelast raken en het laten afweten.

ABN AMRO on Twitter

Internet Bankieren, Mobiel Bankieren en iDeal waren tijdelijk niet beschikbaar of traag door een DDoS-aanval. Inmiddels is de aanval succesvol bestreden en kun je weer gewoon bankieren. Meer achtergrondinfo over DDoS vind je hier: https://t.co/ZNIzYGEWFG

Rabobank on Twitter

Op dit moment ervaren wij hinder van DDoS-aanvallen. Zowel Rabo Internetbankieren als Rabo Mobielbankieren zijn hierdoor verminderd beschikbaar. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het ongemak!