Volledig scherm
© Basic Fit

Basic-Fit 'goed op weg' naar 100 extra fitnessclubs in Nederland

Basic-Fit heeft een sterk halfjaar achter de rug. Volgens het bedrijf namen de omzet en winst flink toe en de beursgenoteerde sportschooluitbater slaagde er in om 47 nieuwe fitnessclubs te openen. Volgens topman Rene Moos is het bedrijf daarmee goed op weg om in heel 2017 zo'n honderd filialen erbij te krijgen.

Basic-Fit werkt de laatste jaren sterk aan het uitbreiden van het aantal sportscholen. Het netwerk telt inmiddels 466 fitnessclubs, met 151 daarvan in Nederland. Dat is 27 procent meer dan een jaar terug. Het aantal leden steeg op jaarbasis met dik een vijfde naar een kleine 1,4 miljoen.

Het bedrijf voorziet voor komende jaren nog veel verdere groei. Er zitten nu al tientallen nieuwe sportscholen in de pijplijn. Vooral in Frankrijk, waar Basic-Fit nu 114 sportscholen telt, valt nog veel groei te verwachten. Daar mikt het op termijn op zo'n zeshonderd filialen. Wat betreft Nederland wordt niet van zulke grote aantallen gesproken, maar ook hier ziet Basic-Fit nog mogelijkheden voor uitbreiding.

De opbrengsten groeiden in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim een kwart vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 156 miljoen euro.  Vanwege de vele nieuwe clubs rekent het bedrijf in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.