Volledig scherm
Het Bavaria Radler ijs. © Bavaria

Bavaria komt met bierijsje: radler op een stokje

Bierbrouwerij Bavaria introduceert dit weekend op het festival Wish haar nieuwste creatie: een bierijsje. Het gaat om de Radler Lemon, alleen dan bevroren op een stokje.

Volledig scherm
Bavaria introduceert een bierijsje van haar Radler Lemon. © Bavaria

Bavaria had al een Radler biertje: een kruising tussen bier en frisdrank met een citroensmaak. Het idee om dat om te toveren tot een ijsje ontstond tijdens een 'intern innovatieprogramma' van Bavaria. Twee medewerkers pitchten het idee aan de directie. Ze wilden iets verzinnen dat nog verfrissender was dan de Radler zelf.

Het ijsje bestaat voor 98,3 procent uit Radler-bier en bevat 2 procent alcohol. Doordat een natuurlijke vezel is toegevoegd blijven de alcohol en het koolzuur in het ijsje behouden volgens Bavaria. Het ijsje is deze zomer exclusief verkrijgbaar op diverse festivals en evenementen. Wish Outdoor in Beek en Donk, dat morgen van start gaat, heeft de primeur.

Volgens een woordvoerder van Bavaria is het bedrijf nog in onderhandeling met verschillende partijen om het ijsje zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. De brouwerij geeft expliciet aan dat het product alleen geschikt is voor consumenten boven de 18 jaar.

Volledig scherm
Het nieuwe Bavaria Radlerijs. © Bavaria
Volledig scherm
Bavaria Radler ijs. © Bavaria
Volledig scherm
Bavaria Radler © RV
  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.