Volledig scherm
© anp

Bavariamaker koopt bierhandelaar Bier&Co

Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria) neemt de Amsterdamse bierhandelaar Bier&Co over. Het familiebedrijf uit Lieshout mikt met de overname op de groeiende markt van lokale en speciaalbieren.

Bavaria nam eerder al de Belgische brouwerij Palm over en ging een samenwerking aan met het Spaanse Moritz. Door de overname van Bier&Co gaan per direct de leveringen aan de horeca via Bavaria. Later dit jaar zullen ook supermarkten en slijterijen volgen.

Bier & Co ontstond zo'n dertig jaar geleden in de Amsterdamse krakerswereld. Inmiddels is het de grootste onafhankelijke importeur en distributeur van speciaalbieren in Europa. De bekendste namen uit het portfolio zijn het Duitse Weihenstephaner en BrewDog, een Schotse brouwer.

Met jaarlijks 8,5 miljoen liter bier zou het de achtste brouwer van Nederland zijn, nog voor Hertog Jan of Brouwerij 't IJ. De 40 medewerkers zijn goed voor een jaaromzet van circa 25 miljoen euro.

Bier&Co blijft na de overname een zelfstandig onderdeel van Swinkels. Financiële details over de koop zijn niet naar buiten gebracht. Bavaria veranderde deze zomer de bedrijfsnaam in Swinkels Family Brewers.

Volledig scherm