Volledig scherm
© anp

Bekijk hier de volledige top 10 oliebollenbakkers in 2014

Oliebollentest 2014,,GEFELICITEERD! Brokking wint de AD Oliebollentest 2014. Hij maakt een oliebol waar niets op aan te merken valt. Prachtige korst, hoog smaakgehalte. Absolute dooreter. Een geweldige prestatie." De jury is lovend over de winnaar van de test van dit jaar: Bakkerij Brokking uit IJsselstein.

De oliebollen van Brokking hebben een eindcijfer 10 gekregen. Ook in de categorie 'uiterlijk' worden de bollen uit IJsselstein als hoogste gewaardeerd. En op 'hoeveelheid vulling', 'smaak' en 'zoetheid' scoren zijn top 3-plaatsen.

Wat verder opvalt in de top 10 van beste oliebollenbakkers in 2014 is de tweede plaats van Ruud & Chantal Gremmee van De Verswinkel uit Rossum (gemeente Maasdriel). Vorig jaar eindigde het stel nog op de vijfde plaats in de test. Nu zijn zij volgens de jury dé verrassing van 2014: ,,Hij komt met de welhaast perfecte bol."

Volledig scherm
Richard Visser, de winnaar van de AD Oliebollentest van vorig jaar. Dit jaar werd hij derde © epa

Richard Visser van de gebakkraam op de kruising van de Rotterdamse Heemraadssingel en Vierambachtsstraat eindigt dit jaar op de derde stek.

Vorig jaar won hij de wedstrijd nog
, het was toen zijn negende overwinning in de AD Oliebollentest. Maar, ,,de man is en blijft een fenomeen", aldus de jury dit jaar.

Bekijk hieronder de top 10 van oliebollenbakkers in 2014. In onze interactieve staafdiagram wordt per categorie de waardering van de jury weergegeven. De categorieën zijn linksboven steeds apart aan te vinken.

Bekijk de diagram hier in een groter formaat.