Volledig scherm
© ANP

Belastingdienst adviseert vrouw te scheiden van gehandicapte man

De Belastingdienst heeft een vrouw geadviseerd te scheiden van haar gehandicapte man. Op die manier zou ze kinderopvangtoeslag kunnen ontvangen. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vertelt dit aan nu.nl. Hij zegt dit te hebben gelezen in het dossier van de vrouw.

Haar volledig verlamde man verblijft voornamelijk in instellingen, maar omdat hij niet werkt wordt hij volgens de wet geacht thuis voor de kinderen te zorgen. Het gezin heeft daarom geen recht op kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst vordert daarom alle ontvangen toeslag terug.

Naar aanleiding daarvan zou de fiscus haar telefonisch hebben aangeraden te scheiden om weer voor de toeslag in aanmerking te komen. Omtzigt heeft hierover inmiddels Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën en minister Henk Kamp van Sociale Zaken. Hij zegt de gang van zaken 'onmenselijk' te vinden.

  1. Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendrager van de Nederlandse scheepsbouw
    PREMIUM
    Interview

    Hoe een Gorcumse werf uitgroeide tot vlaggendra­ger van de Nederland­se scheeps­bouw

    Veertig jaar geleden lag de scheepsbouw in Nederland op z’n gat. Het miljardendebacle rond Rijn-Schelde-Verolme (RSV) leek het einde van een tijdperk. Anno nu rolt het ene na het andere bijzondere schip van Nederlandse makelij van de werf. Alle grote RSV-werven bestaan nog en zijn - opvallend genoeg - weer in handen van één onderneming: Damen. Het bedrijf is de vlaggendrager van een maakindustrie die zich opnieuw uitvindt. Een interview met ceo René Berkvens van Damen Shipyards Group.