Belastingdienst krijgt recordboete wegens zwarte lijst voor fraudeurs: ‘Levens overhoop gehaald’

Met videoDe Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Belastingdienst een boete van 3,7 miljoen euro opgelegd omdat de fiscus jarenlang een illegale zwarte lijst hanteerde om mogelijke fraudeurs op te sporen. Het is de hoogste boete die de AP ooit heeft uitgedeeld.

71 reacties

 • vd Meijde

  10 maanden geleden
  De boete word uit de schatkist betaald, om vervolgens door een andere instantie het cib weer in terug te worden gestort. Het is gewoon een poppenkast
 • René Schellevis

  10 maanden geleden
  En daar gaat weer 3,7 miljoen belastinggeld. We waren al zoveel geld kwijt aan Sywert en de aankopen van Hugo. Maar het maakt niet uit. Want dit is Nederland
 • M.G. Bults

  10 maanden geleden
  Geweldig. Die criminele Belastingdienst krijgt een boete die betaald gaat worden door de belastingbetaler Zo lust ik er nog wel 10. De schuldigen zijn verdwenen in de banencarrousel van Mark Rutte. Als bewindspersonen keer op keer de fout ingaan én ze komen er mee weg, dan verandert er helemaal niets in dit land. De gedupeerden, zeg maar gewoon slachtoffers van de Overheid, worden nog steeds hun huis uitgezet. Wanneer komen die aan de beurt?
 • Cornelis

  10 maanden geleden
  En wie gaat dat betalen ? De belastingdienst is geen bedrijf. Dus... Wij mogen dokken, uiteindelijk. Zinloze aktie dus
 • P. Papadopoulos

  10 maanden geleden
  Ooit, heel lang geleden, was ik zo trots om de Nederlandse nationaliteit te hebben, ja lieve mensen.......ooit, in een ver verleden.