Volledig scherm
© Photo News

'Benzine nooit meer goedkoop'

'Benzine nooit meer goedkoop' kopt het Nederlands Dagblad. Directeur Erik de Vries van de Nederlandse Organisatie voor de Energiehandel NOVE voorspelt blijvende hoge prijzen.

Hij constateert dat de wereldwijde vraag naar benzine en diesel fors toeneemt door de sterke economische groei in opkomende landen als China, Brazilië en India.

'Dat houdt hier de prijzen hoog en prijsdalingen zullen hooguit tijdelijk zijn', aldus De Vries. 'De lage prijzen van vroeger behoren echt tot het verleden.' De gestegen prijs voor ruwe olie moet in Europa worden afgerekend met een sterk in waarde gedaalde euro.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.