Betaalapp steeds populairder: ruim 100 miljoen Tikkies in 2021 verstuurd
Betaaldienst Tikkie is het afgelopen jaar verder gegroeid. Er werden meer dan 100 miljoen Tikkies betaald. Volgens ABN AMRO, de bank achter de populaire app, ging het bij elkaar opgeteld om een bedrag van ruim 4,2 miljard euro. Dat is ongeveer 800 miljoen euro meer dan in 2020, en toen was ook al sprake van een record.
,,Waar Tikkie in de beginjaren gericht was op betalingen tussen consumenten, wordt Tikkie nu ook zakelijk veel gebruikt’’, zegt Moreno Kensmil, hoofd marketing voor de app. Afgelopen jaar groeide het bedrag aan zakelijk betaalde Tikkies met 70 procent naar 400 miljoen euro. Inmiddels gebruiken circa 20.000 bedrijven Tikkie.
Toch worden Tikkies nog steeds het meest verstuurd om eten en boodschappen te verrekenen. Sinds de oprichting van Tikkie, ongeveer vijfenhalf jaar terug, is er alles bij elkaar al voor ruim 11 miljard euro aan Tikkies betaald.
De dag met de meeste Tikkies was dit jaar maandag 28 juni, met bijna 471.000 stuks. Ook de vrijdag daarvoor was het erg druk. Mogelijk hangt dat samen met versoepelingen van de coronamaatregelen die in dit weekend werden doorgevoerd. Daarbij speelde het Nederlands elftal op 27 juni een belangrijke voetbalwedstrijd, wat ook de hoeveelheid Tikkies kan hebben aangejaagd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Timmermans pal achter wet voor natuurherstel: ‘Droogte en slechte grond bedreigen de boer, niet mijn wet’
-
PREMIUM
Erfeniskwestie duurt al 13 jaar, enkele erfgenamen dood: wat als de notaris faalt?
Een notaris is doorgaans nauwgezet en onkreukbaar, maar soms gaat het mis. Wie zich benadeeld voelt, kan naar een van de vier Kamers voor het Notariaat, zoals mevrouw N. deed. ,,Onze notaris heeft al die jaren niets gedaan om deze zaak op te lossen.” Hoe dien je een klacht in, en wat kunnen de Kamers voor je doen? -
‘Stuur je een Tikkie?’ Het betaalmiddel bestaat vijf jaar en is een begrip geworden
‘Stuur je een Tikkie?’ Duizenden keren per dag klinkt die zin om aan te geven dat vrienden, familie of bekenden je een betaalverzoek kunnen sturen met de gratis app, die precies vijf jaar geleden werd geïntroduceerd door ABN Amro. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
PREMIUMbrandbrief53
Bedrijven boos om ‘strafheffing’ op gas: nieuw klimaatplan bedreigt draagvlak energietransitie
Vuren -
-
-
PREMIUMColumn88
Selma is langdurig werkloos: ‘Liever voor altijd in de bijstand, dan deze opnieuw aanvragen’
Nederland wil af van zijn langdurig werklozen. Toch werken initiatieven vaak averechts. Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Deze week sprak ze enkele langdurig werklozen zoals Selma. Zij blijft liever in de bijstand, dan dat ze deze opnieuw moet aanvragen. -
PREMIUM110
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.