Volledig scherm
© ANP XTRA

'Beveiliger cryptobeurs sluist 438 bitcoins weg'

De Indiase bitcoinbeurs Coinsecure is ruim 438 bitcoins van klanten verloren. De tegoeden, die tegen de huidige koers ongeveer 3 miljoen euro waard zijn, zijn mogelijk gestolen door een medewerker. Dat stelt Coinsecure in een verklaring op zijn website.

Volgens Coinsecure zijn er maar twee mensen met toegang tot de tegoeden van klanten, van wie een de topman van het bedrijf is. De andere persoon, de hoofdverantwoordelijke voor de beveiliging, zou de tegoeden hebben 'weggesluisd'. Het bedrijf vreest dat hij India ontvlucht en heeft aangifte gedaan.

Coinsecure benadrukt niet gehackt te zijn en vergoedt de verliezen van klanten. Het bedrijf doet zijn best de verloren bitcoins terug te halen, maar dat is niet zo makkelijk bij cryptomunten.

Diep dal

De waarde van de bitcoin maakt deze week een grote comeback na een diep dal. De cryptomunt steeg gisteren van een waarde van ruim 6.800 dollar naar 7.700 dollar, een stijging van ongeveer 13 procent. In december 2017 legden handelaars voor één bitcoin nog bijna 20.000 dollar neer. In 2017 won de munt in totaal bijna 1.400 procent aan waarde.

Procentueel beleefde de munt van januari tot en met eind maart 2018 zijn slechtste kwartaal sinds 2011. Op het dieptepunt stond de bitcoin op circa 6.000 dollar.