Archieffoto van thuiszorgmedewerkers die demonstreren in Den Haag tegen de bezuinigingen op de thuiszorg die het kabinet wil doorvoeren. .
Volledig scherm
Archieffoto van thuiszorgmedewerkers die demonstreren in Den Haag tegen de bezuinigingen op de thuiszorg die het kabinet wil doorvoeren. . © ANP

Bezuinigingsteller komt uit op 46 miljard: 6 miljard extra

Het kabinet moet van de Europese Commissie volgend jaar nog eens 6 miljard euro extra bezuinigen om het begrotingstekort onder de EU-limiet van 3 procent te krijgen. Een besluit hierover valt pas in augustus, maar vrijwel niemand verwacht dat het kabinet er nog onderuit kan komen.

  1. Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol
    Update

    Kankerver­wek­ken­de stof ontdekt in paraceta­mol

    De grootste producent van paracetamol ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, verkoopt grondstoffen voor paracetamol die vervuild zijn met een kankerverwekkende stof. De fabriek leverde grondstoffen van miljoenen pillen paracetamol die onder meer te koop zijn in Nederlandse drogisterijen, supermarkten en apotheken. De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie.