Volledig scherm
De bitcoin is in 48 uur meer dan 1.000 dollar in waarde gedaald. © REUTERS

Bitcoin in 48 uur tijd flink minder waard geworden

De waarde van de bitcoin heeft de afgelopen twee dagen een flinke knauw gekregen. Na een piek woensdag aan het einde van de middag van ruim 7.800 dollar ging de koers omlaag naar zo'n 6.800 dollar.

De waarde steeg woensdag in korte tijd bijna 200 dollar om vier uur later ongeveer 700 euro kwijt te raken. Daarna zakte de koers geleidelijk nog enkele honderden dollars.

De schommeling hing samen met het nieuws dat de voor volgende week geplande splitsing van de bitcoin in twee digitale munten is uitgesteld. Daar reageerde de markt aanvankelijk verheugd op, waarna veel kopers hun winst pakten.

600 procent

De daling van 7 procent deze week ten spijt, staat de koers van de bitcoin over het hele jaar bezien nog steeds ongeveer 600 procent in de plus. De koers van de bitcoin en andere digitale valuta zoals ethereum is zeer wisselvallig. 

De laatste maanden echter ging de waarde van de bitcoin door het dak. Dat maakt de munt zeer aantrekkelijk voor speculanten. Aan het begin van dit jaar stond de digitale munt nog op een koers van 910 dollar.