Volledig scherm
© ANP XTRA

Bitcoin passeert grens van 8000 dollar

Voor het eerst sinds mei moet voor een bitcoin weer meer dan 8000 dollar worden betaald. De cryptomunt blijft profiteren van de belangstelling van financiële instellingen in cryptomunten. 

De prijs van een bitcoin steeg met ruim 6 procent ten opzichte van een dag eerder tot bijna 8200 dollar. Volgens kenners neemt de aversie tegen digitale valuta af. Ook de vermeende interesse van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta stuwde de waarde.

Ook andere cryptomunten als ethereum, bitcoin cash en litecoin zitten volgens Coinmarketcap in de lift. In december vorig jaar werd een bitcoin, na een zeer stevige opmars, voor bijna 20.000 dollar per stuk verhandeld. Op die piek volgde een stevige daling, versterkt door hacks bij verschillende handelsplatformen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vaker gewaarschuwd voor de risico's van een markt 'die nog in de kinderschoenen staat'. Het overgrote deel van de Nederlandse investeerders (80 procent) is zich daar volgens een eerder onderzoek bewust van. Van de Nederlandse cryptobeleggers (zo'n 600.000 in totaal) zit 6 procent er voor meer dan 1000 euro per persoon in. 

Bekijk in deze video waarom de bitcoin nog geen geld genoemd kan worden.