Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Phlippen, chef economie © Joost Hoving

Bitcrash, of waarom je 'm nu zou moeten verkopen

De week van PhlippenSandra Phlippen is chef economie. Elke week behandelt ze een onderwerp dat haar opvalt in de economie.

Heeft u bitcoins, of bent u zo'n sukkel die erbij stond en ernaar keek terwijl de buren in een jaar tijd flink rijk zijn geworden? De bitcoingoudkoorts raast over de wereld dezer dagen. Politici, centrale bankiers en de AFM haasten zich om ons te waarschuwen: ,,Het is een bubbel! En hij kan elk moment knappen. Er zit geen echte waarde onder. Het is slechts een cijfercode met een link op je computerscherm. Zodra we met z'n allen stoppen met deze manie, is het ding weer nul waard'', zeggen de deskundigen.

  1. Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing-topman Dennis Muilenburg zegt dat de vliegtuigbouwer snel met een software-update komt voor de toestellen van het type 737 Max. Ook zullen de piloten nieuwe trainingen krijgen. Doel van de maatregelen is ,,de zorgen weg te nemen’’ die rond de vliegtuigen zijn ontstaan na twee recente crashes in Indonesië en Ethiopië waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. De Boeings 737 Max staan wereldwijd voorlopig aan de grond.