Volledig scherm
Oprichter van de online kiosk Blendl, Alexander Klopping (L), tijdens de opening van een pop-up-store in winkelcentrum Hoog Catherijne. © ANP

Blendle stapt in de gesproken artikelen

De online kiosk Blendle heeft vandaag Blendle Audio geïntroduceerd, een dagelijkse selectie van kranten- en tijdschriftartikelen die worden voorgelezen. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor mensen met een Blendle Premium abonnement.

De redacteuren van het platform maken elke dag een selectie van wat in hun ogen de beste artikelen zijn, die vervolgens worden voorgelezen door een groep vaste nieuwslezers die momenteel een journalistieke opleiding volgen. De uitzendingen van ongeveer een kwartier worden niet onderbroken door reclame. 

Volgens oprichter Alexander Klöpping speelt Blendle hiermee in op ontwikkelingen als de populariteit van podcasts, de opkomst van de mogelijkheid die podcasts af te spelen in auto's en de ontwikkeling van slimme luidsprekers als Google Home. Klöpping noemt Blendle Audio in een artikel op medium.com dan ook de grootste stap sinds de oprichting van het platform in 2014.