Exterieur van Blokker en Big Bazar.
Volledig scherm
Exterieur van Blokker en Big Bazar. © ANP

Blokker gaat met 50 nieuwe Big Bazar-winkels de strijd aan met Action

Discounter Big Bazar gaat nieuwe winkels openen in zo’n vijftig panden van de failliete budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop. Daarover is de discountketen van Blokker in overleg met de verhuurders van die winkels. In de nieuwe winkels komt werkgelegenheid voor ongeveer 250 à 300 werknemers.

De opening van de nieuwe winkels is geen overname van Op=op Voordeelshop benadrukt een woordvoerder. ,,Maar het voormalige personeel van Op=op is zeker welkom om te solliciteren.”

Big Bazar heeft nu nog ruim 120 winkels in Nederland en elf in België. Door de uitbreiding groeit het aantal Nederlandse winkels voorbij de 170 en vergroot de keten zijn landelijke bereik. Het is de eerste uitbreiding sinds topman Michiel Witteveen Blokker en Big Bazar overnam van de familie Blokker.

Partijhandel

Met de nieuwe winkels wil Witteveen nog sterker de strijd aangaan met winkelketen Action. Tegen het Financieele Dagblad vertelt hij hoe hij dat gaat doen: ,,Action is een grote Europese speler. Je merkt dat zij te groot zijn voor de partijenhandel die wij bij Big Bazar goed kunnen gebruiken. Er zijn veel partijen van 10.000 flesjes van iets. Voor Action te klein, voor ons prima. We gaan nu het gas openzetten.”

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”