Bol.com-medewerkers in het distributiecentrum in Waalwijk.
Volledig scherm
Bol.com-medewerkers in het distributiecentrum in Waalwijk. © ANP / ANP

Bol.com groeit niet meer en schrapt 300 banen: ‘Webwinkel moet 225 miljoen euro bezuinigen’

Webwinkel Bol.com moet de komende drie jaar flink bezuinigen, waarbij driehonderd banen verloren gaan; ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. Dat zegt het bedrijf na een bericht van het Financieele Dagblad, dat een opname in handen heeft van een personeelsbijeenkomst. Volgens de krant gaat het om een bezuiniging van 225 miljoen euro, al wil het bedrijf dat niet bevestigen.

73 reacties

 • Marianne van den Berg

  2 maanden geleden
  Beste Vermeulen, één van die driehonderd mensen is mijn zoon die bij de klantenservice zit en met hem zijn halve team, allemaal mensen met een tijdelijk contract die ca. 15,50 euro bruto per uur verdienen. Bepaald geen grootverdieners dus..... MvdB
 • Paul Slinger

  2 maanden geleden
  http://bol.com maakt dikke winst maar als er minder winst op winst gemaakt wordt dan preekt men over verlies,maar nog steeds dikke winst,de aandeelhouders zijn dan niet blij,dan maar mensen eruit om de winst op te krikken,zo gaat dat overal,ik hoop dat http://bol.com daarna verlies draaien omdat ze geen mensen kunnen krijgen,wie wil er nou werken bij/voor http://bol.com.
 • Ton Lucassen

  2 maanden geleden
  Mensen eruit dan naar de beurs en dan kan Ahold weer flink cashen en lachen de aandeelhouders echt schandalig
 • Martijn Vermeulen

  2 maanden geleden
  Er is in ieder geval wel iets meer nodig dan het schrappen van 300 banen om 225 miljoen te bezuinigen of die 300 moeten wel echte grootverdieners zijn.
 • Norbert Schooten

  2 maanden geleden
  R. De Heer, wat een onzin, Ali heeft perfecte producten van goede kwaliteit. Het verschil is dat de mensen zelf de weg hebben gevonden, de winkeliers doen hetzelfde en verkopen het tig keer duurder aan de consument, omdat ze hier veel geld willen verdienen. Wie is hier nu dom?
 1. We bestellen er flink op los met Black Friday, Kerst en Sinterklaas: alle hens aan dek in dit PostNL-depot
  PREMIUM
  reportage

  We bestellen er flink op los met Black Friday, Kerst en Sinter­klaas: alle hens aan dek in dit Post­NL-de­pot

  Het zijn weer de BSKNJ-weken bij PostNL. Nou, dan weten de depotmanagers, de sorteerders en de chauffeurs het wel. Black Friday, sinterklaas, kerst en nieuwjaar zorgen wekenlang voor dubbel zo veel pakketjes van Zalando, Bol.com, Kruidvat en andere retailers, die door de bezorgers aan de deur worden gebracht. Een kijkje in het PostNL-depot in Amersfoort én de bus van Martijn.