Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Bonden slaan alarm: één op de drie zwembaden en ijsbanen op omvallen door gasprijzen

Een derde van van de zwembaden en ijsbanen dreigt voor het einde van het jaar om te vallen door de fors gestegen energieprijzen. Dat blijkt volgens de betrokken werkgeversorganisaties en sportbonden uit een inventarisatie. Ze willen dat er een noodfonds komt.

30 reacties

 • Aart de Jager

  4 maanden geleden
  Ik heb zojuist gelezen dat ABN AMRO het nog geen crisis vinden. Dus ik adviseer alle bedrijven die met een forse energie nota te maken krijgen deze naar de ABN AMRO te sturen, zij lossen dit immers wel op.
 • Adriaans

  4 maanden geleden
  Ja ieder volk krijgt een regering die ze zelf kiezen. Wij kiezen universiteiten opgeleiden leiders. Mensen die nog nooit gewerkt hebben. Papier tijgers , zijn dat het zwaarste wat ze tillen is de pen en laptop. Waarom kiest de Nederlandse bevolking zulke mensen. We glijden af naar de 16 de eeuw waar de werkmens gepeupel is, en maar te luisteren heeft naar de PATRON. Somige zaken horen nu eenmaal niet gekapitileerd worden , die behoren onder de hoede van het rijk te blijven. Gas,water en licht
 • An Gelder

  5 maanden geleden
  Ik sport 3x per week in het zwembad. Het is 1 van de weinige dingen die pijnvrij gaan. Maar als de zwembaden omvallen ben ik niet 1 van de mensen die het hardst geraakt worden. Dat zijn de kinderen die geen zwemles meer kunnen krijgen en niet meer kunnen blijven oefenen nadat ze hun diploma hebben. Zij lopen gevaar. Laten we in elk geval zorgen dat ieder kind in Nederland weer goed zwemonderwijs krijgt. Voor schoolzwemmen weer in (waarbij ze echt leren zwemmen), daarmee steun je de baden ook.
 • Kaj Wezenbeek

  5 maanden geleden
  Misschien gewoon accepteren dat het ook wel bizar luxe is dat je kan zwemmen in een verwarmt zwembad... Sommige dingen zijn niet meer van deze tijd, zoals dus verwarmde zwembaden.
 • Dick van Dijk

  5 maanden geleden
  Betaal gewoon in Roebels, Poetin komt op andere toch wel aan geld, kan die gaskraan open en wij kunnen weer normaal de winter in🤫