Volledig scherm
Macron roept na de protesten bedrijven op om hun werknemers een bonus te geven. © Joris Van Gennip

Bonus voor werknemers, Franse bedrijven komen gele hesjes tegemoet

Medewerkers van het Franse kabelbedrijf Altice krijgen een extraatje van 1000 euro. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de gele hesjes.

Macron riep onder meer werkgevers op hun personeel een belastingvrije bonus te geven bovenop het salaris. Deze bonus keert Altice aan zijn personeel uit, zodra de regels met betrekking tot belastingen en sociale lasten zijn aangepast. Details van de uitbetaling worden de komende periode uitgewerkt. Naast Altice deden ook branchegenoten Iliad en Orange een geste aan hun personeel, net als reclamebureau Publicis.

Gisteren beloofde Emmanuel Macron in een televisietoespraak dat het maandelijks minimumloon in Frankrijk in januari met 100 euro netto omhoog gaat. Macron reageerde in de toespraak op de protesten van de gele hesjes. Afgelopen weekend gingen opnieuw meer dan 100.000 mensen de straat op om te demonstreren voor meer fiscale rechtvaardigheid en grotere koopkracht. Het was het vierde weekend op rij dat de beweging opriep tot massale protesten.