Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Brussel wil snel de stroomprijs omlaag: ‘Miljoenen mensen kunnen energierekening niet betalen’

De stroomprijs in heel Europa moet dringend omlaag. Brussel komt later deze zomer met voorstellen en hoopt dat de Europese leiders er in oktober een besluit over nemen.

92 reacties

 • Danny Ketting

  1 maand geleden
  En toch maken die bedrijven, als wel Shell, elk jaar weer meer (miljarden) winst over de rug van iedereen. Iedereen moet tegenwoordig de broekriem aantrekken maar bedrijven waar men echt van afhankelijk is hebben hier lak aan en berekenen alles door naar de klant om de winst zo groot mogelijk te houden/maken. Werkelijk schandalig. De burger is de klos voor de bonussen van directieleden en aandeelhouders.
 • M. .Kok

  2 maanden geleden
  @ H Peters. U heeft altijd leuke woordspelingen.😀 Ik was nooit te vinden op social media. Doe niet mee aan fb,insta,twitter,WhatsApp. Terwijl ik toch in de categorie jongere oudere val.😃😃 Mij te onrustig allemaal. Ben dol op de ingezonden brieven. Toen ik las. Dat het online kwam. Dacht ik wat leuk. Toen kwam corona. Wist niet wat ik mee maakte. Ik merkte toen pas. Dat ik veelal een andere mening had. En dat is niet makkelijk hier. Maar ben er wel wijzer van geworden.😀 Fotoboek al af? 🗯✍
 • J. Klerks

  2 maanden geleden
  Zolang verhuurders, waaronder Rhiant te Hendrik-Ido-Ambacht, het al jaren niet belangrijk vinden om meer dan 20 jaar oude ondoelmatige Combi ketels te vervangen door veel energie zuinigere exemplaren, dan blijf het dweilen met de kraan open.
 • Lukasse

  2 maanden geleden
  En waarom wordt stroom duur? Groene energie en de subsidies, energiemaatschappijen lachen zich helemaal dubbel. Worden van 2 kanten gespekt. Daarbij onze kolencentrales moesten dicht vanwege de uitstoot, werden vervangen door gascentrales en waarbij we afhankelijk werden. En bij de Oosterburen worden nog steeds het veel meer vervuilende bruinkool gebruikt om stroom op te wekken? 1 Europa, wie gelooft er nog in sprookjes?
 • H Peters

  2 maanden geleden
  @Mieneke Kok wist u dat Wilders op dezelfde middelbare school zat als ik? Hij wel jaren later toen ideologisch denken eigenlijk al verdwenen was. Ik zeg dit mijn hele leven al 'niets is gratis' maar het menselijk brein is zo beperkt dat we ons de snoepjes herinneren maar de zure augurken snel vergeten. Zo manipuleert men ons en dat zonder moeite. We zagen het de laatste 2 jaar; zelfs ik had nooit verwacht dat men zo ver met mensen kon gaan; en werd extra bevestigd in mijn gevoelens en mening.
 1. Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodiging Remkes, grote landbouwbedrijven niet

  Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodi­ging Remkes, grote landbouwbe­drij­ven niet

  Rabobank en ABN AMRO gaan in op de uitnodiging die oud-minister Johan Remkes ze heeft gestuurd voor een gesprek over de stikstofcrisis. Vooral Rabobank heeft een grote rol binnen de Nederlandse agrarische sector, waar veel onrust is door de verwachte inkrimping van de veestapel die nodig is om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen. Grote landbouwbedrijven als Agrifirm en VION sluiten niet aan, laten ze weten.