Volledig scherm
Bunq © ANP

Bunq kampt met trager systeem door DDoS-aanval

Bunq heeft te kampen met een DDoS-aanval. Volgens de bank zijn de rekeningen én de gegevens van klanten niet in gevaar. 

Door de aanval kampt het systeem op sommige momenten met vertragingen. Ook zijn er problemen met inloggen op de app. ,,Het hele team is keihard aan het werk om de aanval ongedaan te maken. We doen wat we kunnen", zegt Ali Niknam, oprichter Bunq ,,Helaas zijn dit soort zaken niet te voorkomen." 

Bij een DDoS-aanval proberen buitenstaanders computers, netwerken of diensten onbereikbaar te maken. Niknam heeft geen idee waarom Bunq het slachtoffer is geworden. ,,Als de aanvaller een bepaald statement wil maken, dan is dat gelukt. We zijn wel benieuwd waarom." Volgens Bunq wordt een onderzoek ingesteld naar wie verantwoordelijk is voor de aanval. 

Het is nog onduidelijk wanneer de aanval voorbij is. 

  1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
    PREMIUM

    De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

    Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’