CBS: Dure energie zorgt voor hoogste inflatie in bijna 40 jaar

VideoHet dagelijks leven is in november 5,2 procent duurder geworden dan een jaar eerder. Gas en elektriciteit werden fors duurder, maar ook kleren stegen in prijs. De inflatie voor alle eurolanden samen tikte een nieuw record aan.

41 reacties

 • Toby Louwen

  1 maand geleden
  De race to the bottom, ingezet door de politici (die het overigens aan niets ontbreekt). You will own nothing and you will be happy? Het lijkt er meer en meer op, hoe mensen die dit roepen om het even rond welke "crisis" ook worden weggezet als gekkie of wappie. Alle crises die wij volgens de politiek ondervinden kunnen weggeveegd worden en vervangen door één andere: de ethische crisis.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Elektra gaat nog veel duurder worden want heel onze infrastructuur die nu in de grond ligt moet aangepast worden en dat gaat miljarden kosten de komende jaren dus wie gaat dat betalen. Rijden we straks en koken we en verwarmen we allemaal elektrische wat zou er met de prijs van elektriciteit gebeuren? In Duitsland krijgen ze subsidie als je met gas verwarmd en met gas kookt. We leven in een rare wereld Leo Louwerse
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  Voor iets wat, eigenlijk, ruimschoots voorhanden is maar de capaciteit niet haalt, zo'n-en windenergie en gas wat ruimschoots aanwezig is, elders, betalen we een hele hoge prijs, voor iet waar je niet mee zonder kan.
 • M.G. Bults

  1 maand geleden
  Gelukkig worden de allerarmsten ruimhartig gecommpenseerd ;-(
 • a.j. Hulst

  1 maand geleden
  Veel mensen betalen dus voor voorzieningen van 'gelukkigen' die profiteren terwijl het gros van NL niet die EV auto, zonnecollectoren, warmtepompen en andere groene onzin uberhaupt kunnen aanschaffen als ze dat al kunnen. Daarom hebben wij kernenergie nodig. Voor iedereen gelijk. Zeker (niet afhankelijk van zon en wind, achterbakse landen, etc) en op termijn betaalbaar voor iedereen (geen subsidie-Tesla's, Porsches of Mercedessen van een ton of meer). En wil je dat dan toch: dan de marktprijs!