Gestrande reizigers met een Nederlands paspoort staan voor het hoofdkantoor van KLM. Zij proberen een ticket te bemachtigen om weer terug te kunnen vliegen naar Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Gestrande reizigers met een Nederlands paspoort staan voor het hoofdkantoor van KLM. Zij proberen een ticket te bemachtigen om weer terug te kunnen vliegen naar Nederland. © ANP

Chaos en onzekerheid bij Nederlanders in buitenland: 'De prijzen zijn nu torenhoog’

Nu steeds meer landen besluiten om de grenzen en het luchtruim te sluiten en het land op slot te gooien, groeien de twijfel en zorgen bij Nederlandse toeristen of ze nog thuis kunnen komen. Volgens de ANVR, de brancheorganisatie van reisorganisaties, zitten zo’n 200.000 mensen in het buitenland en begint de tijd te dringen voor wie nu naar huis wil.

Touroperators en luchtvaartmaatschappijen kunnen de druk amper aan: ze worden overspoeld met vragen en bezorgde telefoontjes van reizigers die naar huis willen. ,,Het is alle hens aan dek”, zegt Claudia Metz van Transavia. ,,We doen ons best om iedereen te repatriëren. We zetten extra vliegtuigen in, onder andere naar Egypte, Turkije en Spanje, maar door alle drukte zijn we helaas niet altijd even goed bereikbaar”, vult ze aan.