Volledig scherm
De Chinese vice-premier Liu He reist toch niet af naar Washington om verder te praten over de ontketende handelsoorlog tussen zijn land en de VS. © Thomson Reuters

China zegt handelsbesprekingen met VS af

In een nieuwe escalatie van de handelsoorlog met de Verenigde Staten heeft China geplande handelsbesprekingen over invoerheffingen geannuleerd. Volgens The Wall Street Journal gaat een bezoek van vice-premier Liu He aan Washington volgende week niet door. Een delegatie die het bezoek zou voorbereiden blijft eveneens thuis.

Volgens de krant zijn de nieuwe importtarieven die de VS invoeren op 200 miljard dollar aan Chinese goederen de reden. De nieuwe heffingen worden maandag van kracht. In reactie hierop kondigde China vorige week ook al aan heffingen in te voeren van vijf tot tien procent op 5207 soorten Amerikaanse producten met een totale importwaarde van 60 miljard dollar.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën had volgens de krant voorgesteld om verder te praten.

  1. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

    Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

    Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.