Lai Xiaomin.
Volledig scherm
Lai Xiaomin. © AFP

Chinese topbankier ter dood veroordeeld wegens corruptie, activisten boos: ‘Dit is inherent wreed’

Een voormalige topbankier is gisteren in China ter dood veroordeeld omdat hij over een periode van tien jaar ruim 226 miljoen euro aan opkoopsommen zou hebben ontvangen. Mensenrechtenorganisaties reageren verbijsterd en veroordelen de straf. ,,China doet duidelijk weer een stap terug”, laat Human Rights Watch in een verklaring weten.

 1. Democraten pakken eerste Senaatszetel in Georgia in nek-aan-nekrace
  Play
  VIDEO

  Democraten pakken eerste Senaatsze­tel in Georgia in nek-aan-nekrace

  De strijd om de twee Senaatszetels in de de Amerikaanse staat Georgia verloopt zeer spannend. De Democraten veroveren volgens verschillende Amerikaanse nieuwszenders zeker een Senaatszetel op de Republikeinen. Met meer dan 95 procent van de stemmen geteld, gaat de andere race nog nek-aan-nek. Brad Raffensperger, de minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia, zegt dat hij de einduitslag rond 12.00 uur plaatselijke tijd verwacht (18.00 uur in Nederland).
 2. Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcontract op te stellen’
  PREMIUM

  Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcon­tract op te stellen’

  Praten over geld, het blijft ongemakkelijk. Zelfs met onze eigen kinderen. Ouders zitten dus vaak met vragen over zakgeld: wanneer ermee te beginnen, wanneer geef je ‘opslag’, wat kun je doen als je een samengesteld gezin hebt, en mogen grootouders ook een centje geven? Ouders hebben de meest uiteenlopende vragen, die we voorleggen aan zakgeldexpert Annelou Van Noort. ,,Het is belangrijk dat je luistert naar je buikgevoel.”
 1. Indiase hoofdstad in lockdown na nieuw besmettingsrecord
  Play

  Indiase hoofdstad in lockdown na nieuw besmet­tings­re­cord

 2. Emotionele taferelen na vrijgeven reizen tussen Australië en Nieuw-Zeeland
  Play

  Emotionele taferelen na vrijgeven reizen tussen Australië en Nieuw-Zee­land