Volledig scherm
Een oplaadautomaat voor de chipknip. © anp

Chipknip verdwijnt definitief

De chipknip verdwijnt definitief. Per 1 januari 2015 trekt de eigenaar, het bedrijf Currence, de stekker uit het systeem. Dat schrijft het AD vandaag.

Het betaalmiddel is vanaf volgende maand alleen nog te gebruiken in kantines, parkeer- en snoepautomaten. De markt voor de chipknip is zo klein geworden, dat het niet langer renderend is om het overeind te houden.

Het is nog geen drie jaar geleden dat het gebruik van de chipknip een hoogtepunt beleefde met meer dan 178 miljoen transacties. Vorig jaar bedroeg dat nog 148 miljoen, blijkt uit cijfers van Currence.

Ook in kantines en automaten neemt het aantal betalingen af. In plaats van de chipknip kiezen consumenten steeds vaker voor betalen met pinpas, creditcard of mobiele telefoon.

  1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
    PREMIUM

    De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

    Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’