Een lid van de FNV tijdens een digitale ledenvergadering, waarin gestemd wordt over het pensioenstelsel. De achterban van vakbon CNV ging al akkoord met het nieuwe stelsel.
Volledig scherm
Een lid van de FNV tijdens een digitale ledenvergadering, waarin gestemd wordt over het pensioenstelsel. De achterban van vakbon CNV ging al akkoord met het nieuwe stelsel. © ANP

CNV: pensioenlozen kosten belastingbetaler 5 miljard per jaar

Mensen die geen pensioen opbouwen kosten de Nederlandse belastingbetaler jaarlijks 5 miljard euro. Dat berekende vakbond CNV. Volgens de bond vallen veel van die mensen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd vanwege de armoedeval terug op toeslagen voor zorg en huur om rond te komen.

  1. Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodiging Remkes, grote landbouwbedrijven niet

    Rabobank en ABN AMRO gaan in op uitnodi­ging Remkes, grote landbouwbe­drij­ven niet

    Rabobank en ABN AMRO gaan in op de uitnodiging die oud-minister Johan Remkes ze heeft gestuurd voor een gesprek over de stikstofcrisis. Vooral Rabobank heeft een grote rol binnen de Nederlandse agrarische sector, waar veel onrust is door de verwachte inkrimping van de veestapel die nodig is om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen. Grote landbouwbedrijven als Agrifirm en VION sluiten niet aan, laten ze weten.