Volledig scherm
De bezorgservice van multimediagigant Coolblue

Coolblue zoekt 1000 nieuwe bezorgers

Coolblue zoekt 1000 nieuwe bezorgers. Daarmee wil de webwinkel voorkomen dat het de aflevering van bestelde stofzuigers, tv’s en wasmachines moet overlaten aan andere bezorgdiensten.

Eerder dit jaar nam Coolblue al 250 extra bezorgers aan. Het aantal bestellingen van grote pakketten groeit zo hard dat ze nog meer mensen nodig hebben. De nieuwe bezorgers worden gezocht voor regionale witgoeddepots in Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Amsterdam.

Het bedrijf wil de bezorging zoveel mogelijk in eigen hand houden, vertelt Coolblue-directeur Pieter Zwart. ,,Bij het afleveren van deze grote producten kom je bij klanten over de vloer en dat is heel persoonlijk. Dit geeft ons de kans om iets extra’s te doen.

Onder het mom van ‘blije bezorgers zorgen voor blije klanten’ zegt de retailer zijn werknemers goede arbeidsvoorwaarden te bieden. De bezorgers krijgen onder andere ‘een vast salaris, een leuke werksfeer, en een baan dichtbij huis'.

Coolblue is vorig jaar begonnen met bezorging in Brabant en een deel van Limburg en is het bezorggebied langzaam aan het uitbreiden. Inmiddels rijden er zo’n honderd blauwe bezorgbusjes rond die de witgoedbestellingen bij de klanten thuis brengen.