Crisis veroorzaakt tekort aan vaklui

De economische crisis van dit moment zal op termijn een nog groter tekort aan vaklui op technisch gebied veroorzaken. Dat komt omdat laagopgeleide jongeren nu niet voor een opleiding op dat gebied kiezen, aangezien die sector conjunctuurgevoelig is.

 1. Victor was bijna failliet, had een tumor én maakte Snappcar groot: ‘Ik zoek vaak de grens op’
  PREMIUM

  Victor was bijna failliet, had een tumor én maakte Snappcar groot: ‘Ik zoek vaak de grens op’

  Ondernemer Victor van Tol kijkt terug op de eerste veelbewogen tien jaar van het Utrechtse deelautobedrijf SnappCar. Hoe hij buitenlandse investeerders moest beloven niet naar de hoeren te gaan, op het randje van faillissement stond, onderhandelde met een chirurg over het verwijderen van een grote tumor in zijn borstkas en werknemers de vrije hand gaf om vakantie op te nemen. ,,Ik zoek vaak de grens op.’’
 2. Topman Nike doet schokkende bekentenis: 'Ik heb vroeger een tiener doodgeschoten’

  Topman Nike doet schokkende bekentenis: 'Ik heb vroeger een tiener doodgescho­ten’

  Een prominente bestuurder van een sportmerk heeft in een geruchtmakend interview bekend dat hij in de jaren zestig een tienerjongen heeft doodgeschoten. Het gaat om de 72-jarige Larry Miller, topman van Nike Basketball en zustermerken Jordan en Converse. ,,Het vreet me vanbinnen op”, zegt de Amerikaanse zakenman over zijn lang bewaarde geheim. De schokkende bekentenis komt voorafgaand aan de lancering van zijn nieuwe boek, dat volgend jaar verschijnt.