Volledig scherm
© Mark Reijntjens

'De ficus op je werk helpt je beter presteren'

OP DE WERKVLOERIn een kantoor vol planten zijn werknemers productiever en creatiever. Wat is het geheim van deze groene oerkracht?

Echte kantoortuinen, die mét planten, daar worden werknemers blij en gelukkig van. Onderzoekers die een kantoor vergroenden en daarna maandenlang bleven meten, dachten dat de productiviteit met wel 15 procent omhoog was gegaan. Medewerkers vinden de luchtkwaliteit beter, voelen de concentratie toenemen en zijn meer tevredener met hun werkplek.

Ander onderzoek vergeleek verpleegkundigen die in kunstlicht werken met collega's die hun werk doen in daglicht en met een mooi uitzicht. De wetenschappers noteerden een lagere bloeddruk. Patiënten kregen verplegers met een beter humeur aan hun bed. En er werd zelfs meetbaar meer gelachen.

Quote

Werknemers bloeien op in kantoor met planten en daglicht

Groen werken is in. Er is de mobiele overdekte werkplek, zodat je met een kampeerkantoortje de paden op en de lanen in kunt. Andere bedrijfjes bieden groene werklocaties aan. Bijvoorbeeld in de - altijd vintage - caravan op een paardenweide of op een landgoed waar je in de pauze even een wolvarken kunt aaien. En natuurlijk de flexplek in het bos. Werkgevers die vrezen dat daar vooral de kaboutertjes het werk moeten doen, worden steevast gewezen op onderzoeken over meer creativiteit en superproductiviteit.

Maar wat meten die wetenschappers eigenlijk? Het gaat vaak om onderzoek waarbij de boekhouder zelf aanvinkt of hij zich beter voelt functioneren. Het gaat niet om onderzoek waarbij diezelfde boekhouder de 15 procent hogere productiviteit in keiharde euro's in de kwartaalcijfers knalt. Groen is een gevoelskwestie. Maar daarom niet onbelangrijk.

Ondertussen ontspoort soms de groene kantoorrevolutie. Ik ken een organisatie waar daglicht en planten nog dapper standhouden. Maar de metershoge waterval is na klachten uitgezet. De werknemers zaten zowat met de vingerplant in de oren. Ze werden doodmoe van het geruis.

Onbedoeld toont dit praktijkvoorbeeld aan waar het om draait. Natuurlijk helpen planten, daglicht en leuk uitzicht. Alleen al door het kijken naar natuurplaatjes voelen we ons beter, weten we uit onderzoek. Maar belangrijker is de grote stapel bewijs over het onderwerp betrokkenheid. 

Als we zelf invloed hebben op de werkomgeving, raken we thuis op het werk. We zijn positiever over onze baan, we identificeren ons meer met het bedrijf - ons bedrijf - en raken extra gemotiveerd. Goede managers betrekken daarom hun personeel bij elke wijziging, bijvoorbeeld in het kantoordesign of de beplanting. Want werknemers die zichzelf kunnen verpotten, bloeien op.