Het doek is gevallen voor de verkoper van dameskleding.
Volledig scherm
Het doek is gevallen voor de verkoper van dameskleding. © ANP

Definitief einde voor kledingwinkelketen Didi

Kledingwinkelketen Didi houdt op te bestaan. Volgens de curator van de failliete kledingwinkelketen is een doorstart niet gelukt. De 81 winkels gaan komende week dicht en ongeveer vijfhonderd medewerkers verliezen hun baan.

De curator voerde meerdere gesprekken met partijen over een mogelijke doorstart. Daarbij werd gekeken naar de mogelijkheden om de keten in afgeslankte vorm te laten voortbestaan. Die gesprekken bleken vruchteloos. Tijdens de recente uitverkoop bij Didi werden nog enkele miljoenen binnengehaald. 

Didi werd begin dit jaar failliet verklaard. Met de keten ging het al jaren niet goed, onder andere door de felle concurrentie in de winkelstraten en online. De afgelopen vijf jaar werd een verlies geleden van bij elkaar 10 miljoen euro. Het bestuur van Didi had uitstel van betaling aangevraagd in de hoop een koper te vinden voor de keten, maar de financiële situatie bleek slechter dan gedacht. De laatste Didi-winkels sluiten waarschijnlijk volgende week de deuren.

Zwaar weer

Meer modeketens hebben het moeilijk. Vorige maand werd bekend dat het grootste deel van de kledingwinkels van Steps en alle winkels van Promiss in Nederland dit voorjaar de deuren sluiten. Het Belgische moederbedrijf FNG gaat de kleding van de twee merken alleen nog via webwinkels verkopen.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”