Volledig scherm
De kerstman kan op Marktplaats zoeken naar aangeboden cadeaus © Thinkstock/Marktplaats

Déze sintcadeaus staan nu al op Marktplaats

Sinterklaas heeft het land nog maar nét verlaten verlaten of zijn cadeaus worden nu al op Marktplaats aangeboden. Het online platform ziet de afgelopen dagen een opvallende stijging in het aanbod van gereedschap, sieraden en boeken.

,,Meteen na afloop van pakjesavond bieden mensen dubbel gekregen cadeaus aan of spullen die ze niet mooi vinden’’, vertelt de woordvoerder van Marktplaats. Elk jaar maakt het online platform de balans op van wat de ‘sinternaastcadeaus’ van dit jaar zijn.

De Sint lijkt vooral de plank mis te hebben geslagen met gereedschappen en sieraden zoals oorbellen, broches en manchetknopen. Daarnaast hebben dvd’s en cd’s opvallend snel hun weg gevonden naar het online platform.  Vooral gospelmuziek en muziek- en concertdvd’s zijn in de aanbieding. Ook opvallend: het aanbod van Pokémonkaarten liet na pakjesavond een flinke stijging zien. 

Wat de reden van de verkoop is, staat volgens Marktplaats soms zelf beschreven in de omschrijving. Sommige verkopers bieden hun spullen van de goedheiligman nu aan als hét ultieme kerstcadeau. Vorig jaar werden er vooral navigatiesystemen, auto-opladers voor smartphones, ondergoed en lingerie geplaatst. Ook het aanbod van cd’s en reisgidsen steeg dat jaar opvallend snel.

Dit is top 5 van minst gewilde cadeaus:

1. Gereedschap en doe-het zelf spullen

2. Sieraden: oorbellen, broches en manchetknopen

3. Muziek DVD’s en cd’s

4. Pokémon kaarten

5. Geschiedenisboeken