Met de nee-ja-sticker kunnen Nederlanders duidelijk aangeven wat ze willen.
Volledig scherm
Met de nee-ja-sticker kunnen Nederlanders duidelijk aangeven wat ze willen.

Digitaal systeem vervangt nee-ja-sticker op de brievenbus

Iedereen in Nederland kan de bekende nee-ja-sticker of nee-nee-sticker volgend jaar van de brievenbus halen. De folderbranche komt namelijk met een nieuw digitaal systeem waarbij mensen online of telefonisch kunnen aangeven of ze wel of niet folders en huis-aan-huisbladen willen ontvangen.

29 reacties

 • Cccc de Bruin

  4 maanden geleden
  Heb geen smartphone omdat ik slim genoeg ben om 10 cijfers in te toetsen. Waarom is het afwezig zijn van een sticker niet voldoende als signaal van bewoners. Neen die digitale ongein gaat stapje verder en je privacy ligt binnenkort weer op straat. En ja ik wil het op papier is milieu vriendelijker dan stroomvretende mailservers!
 • Betsie Reijchard

  4 maanden geleden
  Digitaal maken papier verwijderen oud systeem mee gaan met de tijd
 • Van Wessel

  4 maanden geleden
  Mijn dochter loopt voor een paar centen iedere week trouw de folders maar stopt op 1 juli als het nieuwe systeem ingaat. Minder folders, minder gewicht dus minder centen maar wel meer werk. Iedere week kan de lijst veranderen.
 • Ralph K

  4 maanden geleden
  Dit kun je toch niet verzinnen. Hoe moeilijk wil je het maken. Bezorg gewoon iedereen een nee nee sticker. Dan kunnen de mensen hem er zelf oppakken.
 • Willem Duyvis

  4 maanden geleden
  Het huidige systeem is een "oud" systeem maar het werkt voor de folder / streekkrant bezorgers, omdat het helder is en dus snel is. Om als bezorger, net al een krant bezorger, met een lijst te gaan werken is niet handig omdat je al je handen vol hebt en het extra (veel) tijd en aandacht kost. Bezorgen van 307 Spotta folder pakketten, kost je meer dan 2 uur en levert 12,07 Euro op, is geen vetpot. Als het nieuwe systeem, wat eigenlijk niets verbetert, er komt nemen we de eerste dag direct ontslag