Jeroen Dijsselbloem
Volledig scherm
Jeroen Dijsselbloem © ANP

Dijsselbloem kritisch over noodsteun aan Air France-KLM

Oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is kritisch over de miljarden aan noodsteun voor Air France-KLM. Volgens hem is het heel risicovol om bedrijven die al vol met schuld geladen zijn nog meer leningen te geven.

 1. Rekenkamer geeft minister Hoekstra tik op de vingers om aandelenaankoop Air France-KLM
  Update

  Rekenkamer geeft minister Hoekstra tik op de vingers om aandelen­aan­koop Air Fran­ce-KLM

  De aankoop van aandelen Air France-KLM is niet rechtmatig verlopen omdat het parlement pas achteraf werd geïnformeerd. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer na de controle van de kabinetsuitgaven van afgelopen jaar. Het is een gevoelige tik op de vingers voor minister Wopke Hoekstra van Financiën, die verantwoordelijk is voor de aankoop. Hoekstra noemt het oordeel van de Rekenkamer ‘niet onverwacht’.
 2. Soap rond zakenman en miljonair Gerard Sanderink bereikt dieptepunt
  PREMIUM

  Soap rond zakenman en miljonair Gerard Sanderink bereikt dieptepunt

  Het drama rond zakenman en multimiljonair Gerard Sanderink bereikt woensdag een dieptepunt. De Ondernemingskamer in Amsterdam buigt zich over de vraag of hij ook de laatste bedrijven van zijn ooit zo machtige zakenimperium kwijtraakt. Waarom ging het zo bergafwaarts? Hoe staat Sanderink er in, en nog belangrijker, hoe gaat dit aflopen? Volgens Sanderink is hij de enige die het scherp ziet, en is deze zitting onderdeel van een groot complot.