Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Dit is de strategie om Blokker in leven te houden

reddingsplanDe Blokker Holding, een van de grootste winkelbedrijven van ons land, heft zichzelf op. Een totale uitverkoop moet voorkomen dat het concern V&D achterna gaat.

Het familiebedrijf heeft zijn winkelketens Intertoys, Xenos, Leen Bakker, Big Bazar en Maxi Toys te koop gezet. Bij Marskramer blijven alleen zo’n 40 zelfstandige winkels van franchisenemers open, de overige 100 filialen sluiten. Binnen een jaar sluiten bovendien nog eens 100 verlieslijdende Blokker-winkels. In totaal verdwijnen zo’n 1.900 banen bij de winkelketens, in de distributiecentra en op het hoofdkantoor van moederbedrijf Blokker Holding.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.