Volledig scherm
PREMIUM
© Dolph Cantrijn

Dit zijn je rechten als de trein niet rijdt

Vertraging op het spoor is schering en inslag. Als er geen blaadjes op de rails liggen dan zijn er wel ergens werkzaamheden. Het minste wat je dan kunt doen is geld terugvragen. Al weegt het vaak niet op tegen de ergernis en gevolgen van een gemiste overstap of afspraak.

Marc Hanou (51) is over het algemeen een tevreden reiziger, maar enkele weken geleden werd het hem toch te gortig. ,,Van de veertien treinen die ik toen in een week heb genomen, was er maar eentje niet vertraagd. Op dinsdagavond had ik een ouderavond op de school van mijn dochter. Ik moest om half 8 in Haarlem zijn en vertrok om 5 uur uit Rotterdam. Bij Leiden werd aan het spoor werd gewerkt, dus de gewone verbinding was sowieso verlaat.

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
    video

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.