Volledig scherm
© Marco De Swart Fotografie

Doek valt voor kledingwinkelketen Didi

Damesmodeketen Didi is failliet. Dat heeft de curator vanavond bekendgemaakt. De keten, met 81 winkels, kreeg eerder al surseance van betaling gekregen. De webwinkel was al tijdelijk uit de lucht gehaald.

Bij de winkelketen zijn 350 voltijdbanen gemoeid. Het precieze aantal medewerkers wisten de curatoren niet. De winkels blijven voorlopig open, terwijl gewerkt wordt aan een doorstart. Het is nog onduidelijk of de webwinkel, die al dicht was, weer open gaat. Daarover is nog geen beslissing genomen.

Didi kwakkelde al langer, vooral als gevolg van stevige concurrentie via webwinkels. De modeketen heeft ruim tachtig winkels en richt zich vooral op kleding voor vrouwen van middelbare leeftijd. 

,,De modewinkels en schoenenzaken hebben een zwaar jaar achter de rug”, stelt retaildeskundige Paul Moers op de financiële problemen bij Didi. Het nieuws volgt een dag na het bericht dat het Belgische modeconcern FNG bijna alle winkels van Steps en Promiss sluit en zich vooral op verkoop via webshops stort. In totaal gaan er 52 winkels dicht.

Steps en Promiss

Eerder deze week werd bekend dat ook het grootste deel van de kledingwinkels van Steps en alle winkels van Promiss in Nederland dit voorjaar de deuren sluiten. Het Belgische moederbedrijf FNG gaat de kleding van de twee merken alleen nog via webwinkels verkopen. 

Bij de twee winkelketens werken in totaal 108 vaste werknemers en 126 mensen met een tijdelijk contract. Voor ongeveer 50 van hen is er plek bij andere ketens van FNG in Nederland, waaronder Claudia Sträter en Miss Etam. De rest van de banen verdwijnt.