Volledig scherm
Er is een investeerder gevonden die de Op=Op Voordeelshop wil overnemen. Een naam is nog niet bekendgemaakt. © Robin Utrecht

Doorstart voor Op=Op Voordeelshop

Budgetdrogisterijketen Op=Op Voordeelshop verdwijnt niet uit de winkelstraten. Het is de directie van de onderneming gelukt investeerders te vinden voor een doorstart, zo meldt een woordvoerder van het bedrijf. Wie de keten wil overnemen is nog niet bekendgemaakt. Details over de doorstart worden de komende tijd uitgewerkt.

Op=Op werd eind maart failliet verklaard. Het bedrijf kampte met uitdagende marktomstandigheden. Ook groeide het bedrijf de laatste jaren hard, wat ten koste ging van de financiële stabiliteit. Op=Op Voordeelschop telt ruim 140 winkels en meer dan duizend werknemers. Ook heeft het bedrijf tien franchisevestigingen, die overigens buiten het faillissement vallen. Op=Op hoopt zo veel mogelijk winkels open te kunnen houden, aldus de zegsman.

Vorige week werd al bekend dat zich verschillende geïnteresseerden zich hadden gemeld bij de curatoren. Het precieze aantal wilde curator Ynze Talstra niet kwijt. Wel gaf hij aan dat het meerdere partijen waren en dat het aantal gestaag groeide. Over de kans op een doorstart zei hij: ,,Het is te vroeg om daar harde uitspraken over te doen, maar we zetten alles op alles om een goede overnamekandidaat te vinden.’’

Kopje onder

Op=Op is de derde keten die in korte tijd omviel. Eerder gingen Intertoys en CoolCat kopje onder. De curator van CoolCat, dat 40 jaar geleden opgericht door de flamboyante zakenman Ronald Kahn, zei eerder een doorstart van de modeketen niet uit te sluiten.

Ook bij Intertoys kwam het tot een doorstart. Daarvoor waren er vier geïnteresseerde partijen. Uiteindelijk ging Green Swan ermee aan de haal. Het Portugese investeringsfonds wil er een hippe winkel van maken waar je kunt karaoken en gamen of je kinderfeestjes door kunt laten organiseren. 

Begin deze week werd bekend dat ook kleding- en woonwinkel Sissy-Boy in zwaar weer verkeert. De rechter heeft uitstel van betaling gegeven aan de keten die in de Benelux 45 winkels heeft. Sissy-Boy geeft aan dat het slecht gaat door tegenvallende verkopen.