Volledig scherm
Een toestel van Delta Airlines landt op Schiphol © anp

Dreamliner keert terug na problemen met toilet

Japan Airlines (JAL) heeft twee Dreamliners van Boeing omgeleid die tijdens de vlucht technische problemen vertoonden. Dat meldde de luchtvaartmaatschappij donderdag.

Een toestel met bestemming Tokio keerde terug naar Moskou na elektronische problemen in onder meer een toilet. Die waren niet gerelateerd aan de batterijen van het toestel, benadrukte een zegsman. Eerder dit jaar stonden de Dreamliners wereldwijd een tijd aan de grond, juist vanwege batterijproblemen.

Een andere Dreamliner keerde terug naar San Diego, na een waarschuwing dat een systeem dat ijsvorming tegengaat kuren vertoonde. Boeing is op de hoogte gesteld van de problemen tijdens de vluchten en kijkt met JAL naar een oplossing, zei een woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf.

  1. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

    Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

    Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.