Volledig scherm
© Politie Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk

Dronken de laan uitgestuurd? Dan tóch recht op een ontslagvergoeding

Werknemers die dronken op hun werk verschijnen en daardoor op staande voet ontslagen worden, kunnen toch recht hebben op een ontslagvergoeding. Dat blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad over een werknemer van het bedrijf Dräger, die twee jaar geleden de laan was uitgestuurd.

De man trad in 1991 in dienst bij Dräger (een Zoetermeers bedrijf dat ironisch genoeg apparaatjes voor alcoholtests produceert) als magazijnbeheerder. Hij werkte 40 uur per week. Het bedrijf heeft in de regels staan dat dronken of stoned op het werk verschijnen, niet mag. In augustus 2015 hing een duidelijke dranklucht om de magazijnmedewerker. 

Geen dwingende reden

Toen kwam hij er nog met een waarschuwing van af. In maart 2016 kwam hij weer dronken op het werk en werd hij op staande voet ontslagen. De man stapte naar de rechter omdat er geen dwingende reden zou zijn om hem eruit te gooien. Hij eiste een forse ontslagvergoeding na al die jaren trouwe dienst. Bij de kantonrechter en het gerechtshof kreeg hij nul op rekest.

Uiteindelijk belandden beide partijen bij de Hoge Raad. Die heeft nu geoordeeld dat de dronkenschap weliswaar reden is voor ontslag, maar dat het maar de vraag is in hoeverre de dronkenschap verwijtbaar gedrag is. Verslaving is door diverse instanties erkend als ziekte. Daarom is de dronkenschap niet of slechts voor een deel verwijtbaar en zou de man dus wel recht hebben op een ontslagvergoeding. De zaak wordt daarom terug verwezen naar het gerechtshof.